Пятница, 26.04.2024, 22:06
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2014 » Ноябрь » 8 » Одеська обласна рада запрошує для участі у роботі суду присяжних
22:40
Одеська обласна рада запрошує для участі у роботі суду присяжних
Одеська обласна рада запрошує для участі у роботі суду присяжних


З набранням чинності у листопаді 2012 року Кримінального процесуального кодексу України у кримінальному судочинстві в Україні запроваджено інститут суду присяжних як одну із форм народовладдя. Виходячи з приписів вказаного нормативно-правового акта, обвинувачений у вчиненні злочину, за який передбачене покарання у виді довічного позбавлення волі, може скористатися правом розгляду кримінального провадження стосовно нього судом присяжних у складі двох професійних суддів та трьох присяжних.

Таким чином, у громадян України з’явилась нагода на власному досвіді ознайомитись із надзвичайно відповідальною роботою суддів та безпосередньо брати участь у відправленні правосуддя, забезпечуючи тим самим неухильне дотримання вимог законодавства України.

З метою організації функціонування інституту присяжних в Одеській області обласною радою, до компетенції якої відноситься затвердження списків присяжних, у разі їх несвоєчасного затвердження відповідними місцевими радами, здійснюється робота з підбору присяжних для забезпечення роботи місцевих загальних судів в Одеській області.

Юридичним управлінням апарату обласної ради для розгляду на черговій сесії обласної ради, що відбудеться 21 листопада 2014 року, підготовлено проект рішення «Про затвердження списків присяжних для місцевих загальних судів, розташованих на території Одеської області», яким планується затвердити списки присяжних для:

Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області;

Ренійського районного суду Одеської області;

Южненського міського суду Одеської області;

Київського районного суду м. Одеси;

Малиновського районного суду м. Одеси;

Приморського районного суду м. Одеси;

Суворовського районного суду м. Одеси.

Згідно з приписами Закону України «Про судоустрій і статус суддів» присяжними можуть бути громадяни України віком від 30 до 65 років, які постійно проживають на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного суду.

При цьому до присяжних передбачені певні обмеження, а саме, не підлягають включенню до списків присяжних громадяни:

- визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними;

- які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов'язків народного засідателя, присяжного;

- які мають не зняту чи не погашену судимість;

- народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, судді, прокурори, працівники органів внутрішніх справ та інших правоохоронних органів, військовослужбовці, працівники апаратів судів, інші державні службовці, адвокати, нотаріуси;

- особи, які не володіють державною мовою.

Обласна рада запрошує для участі у роботі суду присяжних мешканців Одеської області, які відповідають згаданим критеріям та мають бажання проявити активну громадянську позицію в питанні забезпечення справедливого правосуддя у нашому регіоні.

Стосовно занесення особи до списку присяжних для відповідного суду у термін до 18 листопада 2014 року необхідно звернутись до Одеської обласної ради із заповненою власноручно заявою за наступною формою:

Голові Одеської обласної ради

Гончаренку О.О.


Заява

Я, ___________П.І.Б._________, «___»________ 19__ року народження, громадянин України, постійно проживаю (місце проживання зареєстровано) за адресою:

__________________________________________________________________________________,

(вулиця, номер будинку, квартири, назва населеного пункту, район, область, поштовий індекс)

контактний телефон ____________, ознайомлений(-а) із вимогами до присяжного, встановленими ст. 59 Закону України «Про судоустрій та статус суддів», підтверджую, що не маю обмежень для включення до списків присяжних та надаю згоду бути присяжним в

_________________________________________________________________________________

(назва суду)

строком на два роки.

До заяви додаю копію паспорту громадянина України.

Дата

Підпис

П.І.Б.



До заяви додається копія паспорту громадянина України.

З метою отримання додаткової інформації щодо формування списків присяжних для місцевих загальних судів, розташованих на території Одеської області, рекомендуємо звертатися до юридичного управління апарату обласної ради за телефонами: (048) 718-92-95, (048) 718-93-78.

http://oblrada.odessa.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=4731%3A2014-11-03-14-42-57&catid=6%3A2011-01-05-09-40-15&Itemid=244&lang=uk
Просмотров: 604 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 1.0/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Ноябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz