Пятница, 29.03.2024, 12:47
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2014 » Май » 28 » В Котовську мають обговорити питання децентралізації влади.
23:26
В Котовську мають обговорити питання децентралізації влади.
Плани по децентралізації влади в Україні вже не просто пусті обіцянки.


22 травня голова одеської обласної державної адміністрації Ігор Палиця. підписав розпорядження, згідно якого буде проведено громадське обговорення змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади. Це питання вже не один рік обговорюється, але ніяких реальних дій не було. Громадське обговорення має дати зелене світло депутатам Верховної ради України стосовно прийняття рішень по розширенню повноважень органів місцевого самоврядування.

Згідно розпорядження губернатора області має бути створений загальний комітет по проведенню громадського обговорення. Потім будуть організовані комітети на містах. До складу обласного організаційного комітету увійшли директори департаментів та начальники управлінь обласної адміністрації, науковці, міські голови райцентрів Одеської області , представник телерадіокомпанії. Очолить комітет Володимир Кулаков заступник голови-керівник апарату обласної державної адміністрації. Слід зазначити, що в складі комітету є котовський міський голова Анатолій Іванов.

Вже є загальний графік проведення обговорення, в Котовську це заплановано на липень поточного року. Також громадські слухання пройдуть в місті Болграді, Южному та Білгород-Дністровському. Завершити громадські обговорення мають в жовтні в Одесі. В районах згідно розпорядження губернатора графіки обговорень мають бути затверджені до 1 червня 2014 року. Обговорення мають пройти в кожній територіальній громаді.

Всі погоджуються з тим, що без децентралізації влади в державі справжнє реформування неможливе.Але поки що всі заяви політиків носили суто декларативний характер.Сьгодні в місцевих бюджетах залишається не більше 20 % зібраних доходів. Про який розвиток і самостійність на місцях можна говорити, якщо така фінансова залежніть від центральної влади.І саме тепер нарешті настав час вирішити ці проблемні питання.

Розпорядження розміщене на сайті облдержадміністрації. Поки що в Котовську ця інформація не оприлюднена офіційно. Але сподіваємось, що найближчим часом буде утворений організаційний комітет, який підготує графіки проведення обговорень і доведе цю інформацію до відома усіх жителів нашого міста та району. Внесення змін до Конституції-це доволі складне і суперечливе питання, тому кожен громадянин має право висловити свою думку з цього приводу. Сподіваюсь, що Котовська територіальна громада не проігнорує це обговорення. Кожен з нас має усвідомити-що саме він нестиме відповідальність за прийняті в подальшому рішення. Саме громадяни мають вирішити, з якої владою їм далі жити.

Дальчук Тетяна.

Просмотров: 680 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Май 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz