Пятница, 29.03.2024, 12:42
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2014 » Октябрь » 13 » Подаруйте місту справжній парк
20:08
Подаруйте місту справжній парк
Подаруйте місту справжній парк


Знайомлячись з передвиборчими програмами тих, хто сьогодні кандидує в народні депутати по нашому 137-му округу, так і не знайшов в них окремих розділів, присвячених вирішенню екологічних питань, як округу, так і держави в цілому.

У декого є, звичайно, окремі «екологічні» рядки, які губляться на тлі банальних, та таких, що вже набили оскому обіцянок подолати корупцію, провести люстрацію, повернути мир в державу, підвищити пенсії та зарплати тощо.

Не в тренді сьогодні екологія, немає на нею попиту у електорату, то й навіщо щось обіцяти в цьому напрямку?! Але, це не зовсім так. Не потрібен буде й довгоочікуваний мир та надлишок коштів у кишенях, коли не буде чистого повітря, якісної питної води, безпечних продуктів харчування, коли зіпсоване людьми довкілля загрожуватиме безпеці всіх і кожного. Поскупились претенденти й в обіцянках щодо створення зон рекреації, природних заповідників тощо.

Кандидати ж пишуть те, що хочуть читати їхні потенційні виборці. Вони (кандидати) не спішать вражати своєю оригінальністю та непересічністю. Схожість програм, їх зрозумілість, ось що об’єднує претендентів на крісло у Верховній Раді. А навіщо щось вигадувати, коли можна простими і очікуваними гаслами пробудити у виборцеві любов та довіру до себе і отримати такий жаданий голос. Та, чи завжди це спрацьовує, ось питання…

Не буду далі втомлювати читачів своїми роздумами, а лише побажаю, щоб той, чи та, хто отримає мандат, втілив у життя хоча б десяту частину від того, що прописав у власній передвиборчій програмі.

Натомість, маю пропозицію, яку хочу висловити навіть, не як «зелений», а як звичайний громадянин нашого міста. Також переконаний, що пропозиція ця може бути близька багатьом містянам.

Так сталося, що в межах нашого міста немає природних водойм та річок, окрім штучних в районі колишнього цукрового заводу. Немає й інших місць масового відпочинку, окрім кількох скверів та парку ім.. Г.І.Котовського, який парком можна назвати лише умовно, адже кількадесят дерев, серед яких пам’ятники та могили, не можуть відповідати такому визначенню.

Однак, наше місто має унікальну можливість таки створити справжній парк, який міг би бути чи не найкращим в області. Мова йде про урочище «Стражник», яке розташоване в межах вул.. Собко, Калініна, ін. та простирається аж до міської лікарні. На території урочища є багато природних джерел, вікових дерев, та інших нерукотворних красот, які б милували око відпочивальників, та дарували б їм непідробну насолоду від спілкування з природою.

Ця територія може стати справжньою рекреаційною зоною для містян, а, особливо для дітей та молоді, адже в Котовську бракує таких місць, де б можна було повноцінно відпочити та навіть оздоровитися.

Коштом міського бюджету не витягнути таку справу, бо вкладення потрібні більш ніж серйозні.

На даний час, ніби існує попередній проект парку «Надежды», але він десь у зародковому стані, і не відомий більшості мешканців міста. Сьогодні необхідно започаткувати реальний проект, обговорити його з громадою, створити координаційну раду та відповідний фонд, аби ця справа зрушила з мертвої точки.

Наразі влада міста спромоглася ліквідувати там стихійне сміттєзвалище, аби уберегти природу від пагубного впливу людини. Інші кроки потребують чималих витрат, які, як я вже зазначав, міський бюджет не осилить.

Переконаний, що якби розпочалися роботи по створенню парку, містяни не залишились би осторонь. Кожна порядна людина, патріот свого міста, внесли б власну лепту в його облаштування, чи перерахувавши кошти, чи відпрацювавши на толоці задля спільного блага.

А, що ж потрібно, аби ця ідея стала реальністю? Це вже питання до наших кандидатів, людей, здебільшого, не бідних та амбітних. Перестаньте вкладати «мертвих президентів» у нерухомість, в іномарки, в передвиборчі поліграфічні витвори, а краще вкладіть їх в суспільно корисне, за що вам стовідсотково воздасться. Ваше ім’я буде вписано в скрижалі, а ваш електорат – звичайні, пересічні містяни, дякуватимуть своєю довірою вам за можливість повноцінно відпочити на лоні матінки – природи.

То ж - вперед! Поспішіть «вписати» у свої передвиборчі програми екологічну складову, візьміть відповідальність за створення рекреаційної зони в нашому місті, забезпечте собі не тільки голоси виборців, а й вдячність тисяч містян за ваш внесок у збереження та збагачення довкілля, за добру справу, яку ви можете започаткувати вже сьогодні.

З повагою та надією на порозуміння,

Петро Лютенко

Голова міського осередку Партії Зелених України
Просмотров: 602 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Октябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz