Пятница, 19.04.2024, 11:18
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2013 » Май » 28 » Підсумки роботи щодо виконання міської цільової програми
08:12
Підсумки роботи щодо виконання міської цільової програми
Підсумки роботи щодо виконання міської цільової програми з питань запобігання поширенню ВІЛ – інфекції/ СНІДу, туберкульозу, наркоманії та подолання дитячої безпритульності.


21 травня 2013 р. в актовій залі Котовської міської лікарні відбулося виїзне засідання міської координаційної ради з питань запобігання поширенню наркоманії, ВІЛ - інфекції / СНІДу, туберкульозу та подолання дитячої безпритульності при виконкомі Котовської міської ради, в якому взяли участь 18 членів координаційної ради.
Відкрив засідання та головував Никифорук М.І. – тимчасово виконуючий обов’язки першого заступника міського голови Котовської міської ради.

На порядку денному було три питання:

1.Аналіз виконання міської цільової програми щодо забезпечення профілактики ВІЛ – інфекції, допомоги та лікування ВІЛ – інфікованих і хворих на СНІД на 2009-2014 роки та підсумки роботи щодо профілактики наркоманії, туберкульозу, ВІЛ – інфекції за 2010 - 2012 роки/ Доповідачі: Жуковський О.В., Вовк С.Г.,

Гагауз В.К., Білокобиленко К.В.,Боровик В.М.
2. Про соціальний захист медперсоналу, працюючих з хворими на туберкульоз, ВІЛ – інфекцію, СНІД.

Доповідачі : Гагауз В.К.
3. Про роботу громадських організацій щодо профілактики алкоголізму, наркоманії, туберкульозу, ВІЛ-інфекції / СНІДу та подолання дитячої безпритульності ( на прикладі громадського руху «Віра, Надія, Любов»).

Доповідач: Скрипник Т.М.
По першому та по другому питанню виступили:

Білокобиленко Катерина Вікторівна – головний лікар Центру здоров’я Котовської міської лікарні, яка розповіла присутнім про виконання міської програми з питань запобігання поширенню ВІЛ – інфекції / СНІДу, туберкульозу, наркоманії та подолання дитячої безпритульності Котовською міською лікарнею:

1.Впроваджено в практику діяльності служби переливання крові методики повторного тестування крові методики повторного тестування крові кадрових донорів на визначення наявності антитіл до ВІЛ.

2.Фахівці служби переливання крові пройшли навчання методикам консультування пов’язаного з обстеженням на ВІЛ.

3.Посилено держсанепіддогляд за обов’язковим обстеженням на ВІЛ – інфекцію та правильним відбором підлеглих контингентів.

4.У відповідь на виконання наказів МОЗ України №4212 від 27.06.2006 року, №446 від 06.07.2006 року «Про затвердження типового положення про кабінет «Довіра»» наказом КМЛ №160 від 22.12.2006 р. організовано кабінет «Довіра» з затвердженням 0,5 ставки лікаря і 0,5 ставки медичної сестри. Диспансерний нагляд за хворими ВІЛ / СНІД ведеться згідно вимог ст.9 Закону України «Про запобігання на СНІД та соціальний захист населення», забезпечується можливість добровільного безоплатного тестування на ВІЛ – інфекцію, у 2012 році проведено обстежень на ВІЛ по кабінету «Довіри» - 4866, а виявлено ВІЛ – 36 осіб.

5.У роботі кабінету «Довіри» забезпечене проведення перед та після тестового консультування при обстеженні на ВІЛ.

6.Поширюється передовий досвід щодо формування у громадськості толерантного ставлення до ВІЛ – інфікованих осіб.

7.Немовлята, народженні ВІЛ – інфікованими матерями, забезпечуються безкоштовними штучними замінниками грудного молока, засобами догляду. Заборонено використання донорського грудного молока в пологовому відділенні КМЛ;

8.Систематично проводяться семінари з питань діагностики та лікування ВІЛ/СНІДу для працівників медичної та соціальної сфери, ВІЛ – інфікованих вагітних та членів родин;

9.Розробляються і розповсюджуються інформаційно – просвітницькі матеріали (буклети, плакати,пам’ятки) щодо правил безпечної поведінки для різновікових груп дітей та молоді (1000);

10.Проводяться семінари для студентів КМУ, учнів загальноосвітніх шкіл, волонтерів з метою проведення роботи з молоддю за методом передачі знань «рівний - рівному»;

11.Сприяємо проведенню спеціалістами КМЦСССДМ індивідуальних консультацій, лекцій і семінарських занять з профілактики ВІЛ – інфекції / СНІДу, наркоманії та пропаганди здорового способу життя серед шкільної, студентської молоді.

12.Розроблено спільний план санітарно – просвітницьких заходів з міським відділом РАГС щодо проведення заходів профілактики ВІЛ/СНІДу на 2010 – 2014 р.р. серед осіб м. Котовська та Котовського району, плануючих укласти шлюб, перебуваючи в цивільному шлюбі, а також плануючих народження дитини.

13.Проводиться щорічний міський фестиваль – конкурс «Молодь обирає здоров’я».

Санітарно – освітня робота з профілактики соціально – вагомих захворювань в Котовському районі і в м. Котовську проводиться медпрацівниками всіх підрозділів Котовської міської лікарні з врахуванням запланованого часу і по робочому плану кожного фахівця на рік.

Гагауз Володимир Костянтинович – лікар - фтизіатр Котовської міської лікарні, який зазначив, що у місті робота з профілактики туберкульозу проводиться у повній мірі.

За 4 місяці 2013 року зареєстровано 20 випадків туберкульозу органів дихання, проти 23 випадків за аналогічний період минулого року, інтенсивний показник складає 28,9 проти 33,3 у 2012 році, зниження на 13%.

Працюють виїзні бригади по району з флюорографом для обстеження на туберкульоз. Препаратом «Туберкулін» лікарня забезпечена в повному обсязі. Для обстеження на туберкульоз в Котовській міській лікарні створений пункт збору мокротиння для осіб, які скаржаться на довготривалий кашель.

За 4 місяці поточного року методом флюорографії обстежено 13891 осіб, за аналогічний період минулого року – 9739. У квітні місяці в районі працював пересувний флюорограф, обстежено – 3251 чол.

Профілактичний огляд проходять всі медичні працівники, педагоги, особи, які працевлаштовуються, але не проходять обстеження непрацюючі особи та особи, які відносяться до „груп ризику”.

Димкова Наталія Павлівна – головний спеціаліст відділу епіднагляду Котовського міжрайонного управління ГУ Держсанепідслужби в Одеській області, яка розповіла про те, що епідемічна ситуація з ВІЛ – інфекції в Україні залишається неблагополучною. Кількість ВІЛ – інфікованих зростає щорічно. У такій складній епідемічній ситуації по ВІЛ – інфекції / СНІДу значно підвищилась вірогідність внутрішньо лікарняних та професійних заражень. Професійних заражень серед медичних працівників не було. В 2012, 2013 роках серед донорів ВІЛ – інфікованих не виявлено, у зв’язку із покращенням роботи відділення переливання крові.

Внесені пропозиції щодо вирішення проблемних питань по забезпеченню ефективною вентиляційною системою туберкульозне відділення, забезпечити персонал туберкульозного відділення респіраторами типу FFP2,FFP3, придбання необхідного обладнання в відділення переливання крові та закупки нового стерилізаційного обладнання.

Нуштайкін Віктор Іванович – лікар – фтизіатр відділової лікарні ст. Котовськ, який розповів присутнім про роботу відділової лікарні ст. Котовськ в ході виконання

міської програми з питань запобігання поширенню ВІЛ – інфекції / СНІДу, туберкульозу, наркоманії та подолання дитячої безпритульності.

По третьому питанню виступила:

Скрипник Таїсія Миколаївна – керівник направлення в м. Котовськ громадського руху Віра, надія, любов», яка презентувала та розповіла про реалізацію проекту «Профілактика ВІЛ/СНІД у середовищі дітей вулиці», спрямованого на надання різноманітних послуг дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Співробітниками проекту протягом існування проекту проведено більше 15 лекцій в школах міста та ПТЛ по профілактиці ВІЛ / СНІДу, туберкульозу, наркоманії та алкоголізму серед дітей та підлітків. 2 круглих столи по правам дитини, брали участь в святах, присвячених святкуванню дня Св. Миколая, провели акцію «Посади дерево», під час, якої було висаджено алею «Віра, Надія, Любов» з 60 дерев в парку.

З метою проведення різноманітних інформаційних заходів в рамках проекту утворений Центр денного перебування дітей, де є в наявності телевізор, відеоплейєр, 2 комп’ютери, книжки, спеціальна література з питань профілактики ВІЛ / СНІД, іграшки та ігри, в тому числі розвиваючі. У Центрі денного перебування дітей проводиться психологічне консультування, організація соціального супроводження дітей, які виявлені в ході реалізації проекту, а також надання дітям допомоги у харчуванні, необхідних медичних послуг, організація повноцінного дозвілля.

Після обговорення питань прийняті відповідні рішення.

Секретар координаційної ради Н.Г.Шалашна


http://forpost-kotovsk.at.ua/publ/oficijni_materiali_vikonavchi_organi_miskoji_radi/upravlinnja_u_spravakh_sim_39_ji_ta_molodi_informue/pidsumki_roboti_shhodo_vikonannja_miskoji_cilovoji_programi_z_pitan_zapobigannja_poshirennju_vil_infekciji_snidu_tuberkulozu_narkomaniji_t/33-1-0-1460
Просмотров: 646 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Май 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz