Четверг, 28.03.2024, 13:50
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2013 » Октябрь » 17 » Новини району.
19:57
Новини району.
В ногу з вимогами часу.


В Котовському районі вже третій рік триває програма «Народний бюджет», яка була започаткована губернатором Едуардом Матвійчуком. За цей час було зроблено багато корисних справ і найбільшу увагу було приділено соціальній сфері. Якщо говорити на прикладах, то є показовим приклад с. Дібровка нашого району. В цьому році місцеву школу реорганізують у навчально-виховний комплекс та відкривають дитячий садок. Начебто короткі слова, але за ними – сучасна історія села Дібровка.

За словами директора НВК Надії Гончарук, дитячий садок існував у Дібровці ще за радянської влади у був закритий у 80-х роках, під час перебудови. Декілька років тому Дібровську ЗОШ 1-2 ступенів скоротили, залишивши лише початкові класи, а дітей 5-9 класів стали возити до школи в с. Борщі. Та з часом демографічна ситуація в селі покращилась, збільшилась народжуваність. І зараз в Дібровці є 23 дитини дошкільного віку при загальному населенні села у 211 чоловік. А загалом в селі 42 дитини віком до 16 років. Відтак виникла потреба мати у селі дитячий садок. Тому батьки дітей, голова сільської ради Валентина Правенко, директор Дібровської школи подали клопотання до районної влади про відкриття в Дібровці дитячого садка. І цього літа на загальних зборах було вирішено на базі початкової школи відкрити навчально-виховний комплекс, який включатиме в себе дитячий садок та початкову школу. Як розповіла голова Борщанської сільської ради, до складу якої входить Дібровка, Валентина Петрівна Правенко, по допомогу у виконання робіт звернулися до народного депутата України, радника Президента Леоніда Клімова. Леонід Михайлович, як куратор «Народного бюджету» на півночі області, погодився надати фінансову допомогу і всі роботи, які заплановані, були профінансовані за рахунок спонсорської допомоги. Окрім організації дитячого садка, також буде переведений у нове приміщення і місцевий фельдшерський пункт, бо будівля, в якому він зараз знаходиться, зовсім непридатна для організації медичної допомоги. Тобто, в одному облаштованому приміщені з усіма зручностями будуть знаходитись і садок, і початкова школа, і фельдшерський пункт. Які ж роботи вже проведені? Облаштовано санітарну кімнату з сучасною сантехнікою, замінено вікна, двері в кімнатах, відремонтовано систему опалення. Відкрити садок планується вже наприкінці цього року.

Окрім цих робіт за рахунок допомоги Леоніда Михайловича в Дібровці було встановлено 7 точок вуличного освітлення, проведено поточний ремонт сільського клубу, закуплено матеріалів для функціонування гуртків у клубі. Ось так, спільними зусиллями громади, влади і спонсорів і розвиваються села в Котовському районі. Бо ж є потреби, є і бажання. А можливість знайдеться, якщо старатися.

Святослав Радін.

http://www.ria-pivnich.info/archives/4174
Просмотров: 659 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz