Четверг, 28.03.2024, 11:04
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2012 » Сентябрь » 12 » МНС
16:44
МНС
17- вересня день працівників цивільного захисту.



Згідно з Указом Президента України №1010 від 27 серпня 2004 року, установлено в Україні професійне свято День працівників цивільного захисту , щорічно 17 вересня, водночас втратили чинність Укази Президента „Про день працівників пожежної охорони” та „Про день рятувальника”.

Надійний захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного і природного походження – одне з найважливіших завдань національної безпеки Згідно з Указом Президента України №47 від 27 січня 2003 року „Про заходи щодо вдосконалення державного управління у сфері пожежної безпеки, захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій”, цим Указом підрозділи державної пожежної охорони були передані з Міністерства внутрішніх справ до Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій. Це був важливий крок в створені єдиної системи запобігання та реагування на надзвичайні ситуації різного характеру. Ми знаємо, що практично немає жодної надзвичайної ситуації, у ліквідації якої не брали б участі сили пожежної охорони. І пожежники професійно справляються з невластивими їм функціями: чи то ліквідація надзвичайної ситуації, ліквідація пожежі, чи необхідність відкрити зачинені двері людині, які заклинило, чи зняти кішку з дерева і т.д.. Для мешканців району телефон "101" уже давно став телефоном "Порятунку".

Сама логіка життя і роботи підказує, що в державі необхідно мати єдину службу, яка зможе комплексно вирішувати завдання щодо профілактики техногенних аварій, катастроф, пожеж та професійно допомагати кожному громадянинові, який потрапив у біду.

Підрозділи МНС виконують роботу з рятування людей в умовах надзвичайних ситуацій різного походження та ліквідації їх наслідків. У державі назріла реальна потреба у створенні нового нормативного документу, який би врегулював усі аспекти діяльності рятувальників. Тож цілком природним кроком стало прийняття в 24 червня 2004 року Закону України "Про правові засади цивільного захисту". Цей документ безпосередньо стосується не лише багатотисячної армії рятувальників, але й усіх громадян нашої держави. Основне в цьому законі те, що ним створюється служба цивільного захисту. На неї й покладено завдання ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій різного походження та заходи, спрямовані на запобігання виникнення НС.

На даний час управління цивільного захисту у м.Котовськ Головного територіального управління МНС в Одеській області – є місцевим органом управління, яке створюється Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій.

Управління цивільного захисту у м.Котовськ ГТУ МНС в Одеській області є постійним органом управління територіальної ЄДС ЦЗ, здійснює організацію, безпосереднє керівництво, координацію і методичне забезпечення функціонування системи цивільного захисту та ліквідації надзвичайних ситуацій на відповідній території. У межах своїх повноважень самостійно і через підпорядковані підрозділи організовує виконання вимог законодавства України з цих питань, контролює виконання правил і норм пожежної та техногенної безпеки юридичними та фізичними особами.

Основними завданнями управління цивільного захисту у м.Котовськ є:

- забезпечення реалізації державної політики в сфері цивільного захисту та пожежної безпеки, запобіганню надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків, оперативного реагування на надзвичайні ситуації та пожежі, проведення аварійно-рятувальних робіт, а також захисту постраждалого населення і реабілітації територій, забруднених внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;

- здійснення державного нагляду (контролю) за виконанням вимог законодавчих та нормативно-правових актів у сфері цивільного захисту, захисту постраждалого населення і реабілітації територій, забруднених внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, діяльністю та готовністю аварійно-рятувальних формувань і служб до дій у надзвичайних ситуаціях та здійснення заходів щодо запобігання їх виникнення. Організаційно-методичне управління планування робот із запобігання надзвичайним ситуаціям і реагування на прогнозовані варіанти їх можливого розвитку на основі відстеження змін навколишнього природного середовища на відповідних територіях;

- організація гасіння пожеж, проведення пожежно-рятувальних робіт на об’єктах та в населених пунктах, ліквідація надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, проведення інших невідкладних аварійно-рятувальних робіт;

- розроблення і реалізація заходів щодо підтримання готовності органів управління і підпорядкованих сил до дій за призначенням у мирний час та особливий період;

- реалізація заходів щодо виконання мобілізаційних завдань, які покладанні на них.

В штаті Управління цивільного захисту у м.Котовськ налічується 67 чоловік та в бойовому розрахунку знаходиться 23 одиниці техніки, яка обслуговує м. Котовськ та Котовський район.

На базі Управління цивільного захисту у м.Котовськ розгортається Котовський зведений загін по гасінню великих пожеж та оперативного реагування на надзвичайні ситуації, до зони обслуговування якого входять Котовський, Балтський, Ананьївський, Кодимський, Любошівський, Красноокнянський, Савранський, Миколаївський, Фрунзівський, Ширяєвський районі відділи.

За штатом зведений загін складає 110 чоловік особового складу, з них начальницький склад 35. Для виконання завдань за призначенням (ліквідації наслідків НС, аварій, катастроф, стихійних лих) в Котовському зведеному загоні передбачено 19 одиниць техніки, яка знаходиться в бойовому розрахунку, та 22 одиниці в бойовому резерві Для розгортання пункту прийому постраждалого населення на озброєні є 20 наметів, 2 польові кухні та інші засоби життєзабезпечення.

Чергові караули несуть службу доба через три. Техніка знаходиться в постійній бойовій готовності. На чолі з підполковником Ю.В.Унтіловим управління займає одне із перших міст по службової діяльності в Одеському гарнізоні. Останні три роки успішно виконує бойові завдання по ліквідації надзвичайних ситуацій. Так за 2011 рік було ліквідовано 92 пожеж та виявлено і знешкоджено 12 вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної війни.

Серед найкращих працівників хочу відмітити командира відділення Ігнатова І.С., Панченко А.А., старшого пожежного Знамеровського О.А., пожежного Бояджі І.І., Чебаненко В.Г., водіїв Михалевського І.М., Бурделю Ю.В., радіотелефоністів Крімінську І.М. та Вишневську Л.О.

Користуюсь нагодою, вітаю працівників МНС їхнім професійним святом – Днем рятивника. Бажаю всім їм здоров’я, професійних успіхів, злагоди та добробуту в сім’ях. Ви робите важливу справу для безпеки та процвітання України.





Начальник управління цивільного захисту

у м.Котовськ ГТУ МНС в Одеській області

підполковник служби цивільного захисту Ю.В. Унтілов


http://forpost-kotovsk.at.ua/publ/novini_forpostu/34
Просмотров: 643 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Сентябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz