Четверг, 28.03.2024, 14:43
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2014 » Декабрь » 9 » Міліціонери і громадськість об’єднуються проти насильства у сім’ї
22:09
Міліціонери і громадськість об’єднуються проти насильства у сім’ї
Міліціонери і громадськість об’єднуються проти насильства у сім’ї


В усьому світі кожну третю жінку насилують, б'ють, примушують до сексу або піддають іншій формі насильства протягом її життя. Насильство над жінками стало такою ж епідемією, як ВІЛ/СНІД або малярія. За дослідженнями українських вчених від домашніх тиранів страждають 68 відсотків українок, а по допомогу звертаються лише дві жінки зі ста.
Сільські жінки майже зовсім не скаржаться на своїх годувальників, і дарма, адже іноді наслідки бувають жахливими. Так нещодавно в с.Станіславка, Котовського району, чоловік забив власну дружину насмерть, залишивши без матері двох малолітніх дітей. При проведенні досудового розслідування правоохоронці встановили, що жінка терпіла знущання чоловіка, одного разу у неї навіть стався викидень, але до міліції по допомогу не зверталася.
Особливої уваги при цьому потребують діти, які ростуть в оточенні постійних сварок, бійок, з’ясуванні стосунків. Іноді батьки використовують дітей для того, аби як найбільше досадити колишньому чоловіку чи дружині, чим псують психіку дитини.
„Котовські правоохоронці, а саме дільничні інспектори міліції та співробітники служби у справах дітей, які знаходяться на передові у боротьбі з сімейними дебоширами, докладають максимум зусиль, аби мінімізувати вплив агресивних батьків на неповнолітніх,- наголосив заступник начальника Котовського МВ Сергій Чербаджи,- вони об’єднують зусилля із представниками влади і громадськими організаціями, тримаючи такі родини під постійним контролем”
Цього року два тижні проти насильства в сім’ї , які щороку проводяться в період з 25 листопада по 10 грудня, насичені різними просвітницькими заходами: в школах проводився конкурс малюнку „Твори добро”, працівники міліції і громадські діячі з громадського Руху „Віра.Надія.Любов” провели курс лекцій в школах з порадами, як себе вести поряд із насильниками і куди звертатися по допомогу, були відвідані сім’ї, що перебувають на обліках в міліції.
Якщо жертва насильства вагається, чи звертатись до міліції, вона може отримати психологічну допомогу і кваліфіковану пораду від спеціалістів „гарячої лінії” 0-800-500-335(зі стаціонарних телефонів дзвінки безкоштовні), або 386( безкоштовні дзвінки з мобільного телефону). Але краще убезпечити себе і звернутись по допомогу до міліції.
Котовський МВ ГУМВС України в Одеській області
Просмотров: 482 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Декабрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz