Четверг, 25.04.2024, 14:50
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2015 » Август » 1 » ЛИПНЕВА СЕСІЯ РАЙРАДИ:ТРИНАДЦЯТЬ З П’ЯТНАДЦЯТИ
13:31
ЛИПНЕВА СЕСІЯ РАЙРАДИ:ТРИНАДЦЯТЬ З П’ЯТНАДЦЯТИ
ЛИПНЕВА СЕСІЯ РАЙРАДИ:ТРИНАДЦЯТЬ З П’ЯТНАДЦЯТИ



38 сесія Котовської районної ради, що відбулася наприкінці липня, запам’ятається присутнім як позитивними, так і негативними моментами. До позитиву можна віднести і перевиконання бюджету на 336 тисяч гривень, і передачу частини коштів районного бюджету Котовській міській лікарні на охорону здоров’я жителів району тощо, а ось до негативу можна віднести неприйняття рішень про оптимізацію закладів освіти (депутатами розглядалося два проекти). Саме через це з 15 проектів рішень одноголосно народні обранці району проголосували за 13… Але усе по порядку.
Вже традиційно чергова сесія Котовської районної ради розпочалася з виконання Державного Гімну. На початку сесії головуючий, тобто голова Котовської районної ради Синько В.П., оголосив порядок денний, який складався з 15 питань. З перших двох питань порядку денного виступила начальник фінансового управління Погоріла І.А. Зокрема, Ірина Анатоліївна доповіла депутатам про внесення змін і доповнень до рішення Котовської районної ради від 23 січня 2015 року № 402-VI «Про районний бюджет на 2015 рік» та прозвітувала про виконання районного бюджету за І півріччя 2015 року. За словами начальника фінуправління, прибуткову частину бюджету за І півріччя вдалося перевиконати майже усім сільрадам (крім Старокульнянської та Чапаївської), а загалом бюджет району перевиконано на 336 тисяч гривень (107 % від запланованого). Як зазначила доповідач, перевиконання вдалося досягти завдяки сплаті податку на прибуток та оренді комунального майна. Позитивною інформацією було також і те, що, незважаючи на скрутну ситуацію в країні, станом на 1 липня заборгованості по заробітній платі в районі немає. Але якщо прибуткова частина бюджету за перше півріччя перевиконана, то видаткова частина недовиконана на кілька відсотків.
Наступним питанням було прийняття рішення «Про передачу видатків на охорону здоров’я на 2016 рік». З інформацією виступив голова райради Синько В.П., який наголосив, що передача коштів з району в місто, тобто Котовській міській лікарні, відбувається кожного року, але цього разу воно викликало гострі дискусії: вже кілька місяців «висить» у повітрі питання подальшої долі відділкової лікарні – стане вона частиною міської лікарні чи все ж таки буде переформатована в районну лікарню. І доки це питання не буде вирішено вище, районна влада вимушена буде перераховувати кошти на охорону здоров’я міській раді, щоб представники громади району могли безкоштовно отримувати якісне медичне обслуговування у міській лікарні. Але Котовська міська рада отримає ці кошти за умови збереження мережі закладів охорони здоров’я в районі, а також за умови проведення капітального ремонту 2 ФАПів у 2016 році. Зокрема, прийняте депутатами рішення на сесії звучить так «Передати кошти у вигляді міжбюджетних трансфертів Котовській міській раді на надання кваліфікованої медичної допомоги всіх видів населенню Котовського району в 2016 році у розмірі 100 відсотків від коштів, передбачених Міністерством фінансів України на охорону здоров'я населення Котовського району Одеської області на 2016 рік».
Якщо перші три питання порядку денного були розглянуті депутатами досить швидко, то два наступних проекти рішення («Про модернізацію мережі закладів освіти Котовського району») викликали півгодинну дискусію. По них доповідав начальник відділу освіти Герасименко В.І. Як зазначив Віктор Іванович, має бути остаточно ліквідована школа у с. Домниці (вона вже давно не функціонує), а також реорганізована школа у с. Борщі (зі школи І-ІІІ ст. в садок-школу І ст.). Проти такої реорганізації виступила Борщівський сільський голова Правенко В.П., яка звернулася до депутатів помірковано поставитись до вирішення цієї проблеми: якщо буде реформована школа, село перестане існувати… На бік сільського голови став і депутат райради Сай О.М., який очолює депутатську комісію з питань освіти, охорони здоров’я, культури, спорту та молодіжної політики. За словами Олексія Михайловича, це питання не розглядалося на депутатській комісії, а тому він пропонує, щоб цій школі лише «понизили ступінь», тобто з 11-річної вона стала 9-річною, а не школою-дитячим садком. Під час дискусії начальник відділу освіти Герасименко В.І. зауважив, що наповнюваність 5-9 класів в цій школі складає лише півтора-два учня вже протягом декількох років і ситуація не покращується, при цьому, як поінформувала Погоріла І.А., на школу щорічно витрачається майже 1 млн грн, що, на її думку, нераціонально! Але їм не вдалося переконати більшість депутатів, тому «за» модернізацію проголосувало всього 12 із 26 присутніх народних обранців, в результаті чого рішення (тобто два рішення) прийняті не були. За словами Синька В.П., ці проекти рішень будуть направлені на опрацювання до депутатської комісії з питань освіти, охорони здоров’я, культури, спорту та молодіжної політики, а після цього винесені на позачергову сесію райради в серпні, тому що до 1 вересня доля школи у Борщах має бути вирішена.
Не менш цікавим було прийняте рішення «Про внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 12 грудня 2014 року №386-VI «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель несільськогосподарського призначення (крім земель населених пунктів) Котовського району». Як зазначив голова райради Синько В.П., рішення №386-VI, що приймалося наприкінці 2014 року, було не вивчено досконало, в результаті чого, якщо воно вступить в дію, сільгоспвиробники району за оренду землі під гаражами, токами тощо будуть платити, як підприємці у м. Котовську, тобто замість 2-3 тис. грн за рік у минулому році – до 200 тис. грн у наступному, а то й більше… В результаті і було вирішено внести зміни до злощасного рішення №386-VI (у наступному номері нашої газети ми надрукуємо його повний текст).
Наступні 6 питань порядку денного стосувалися затвердження Технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Станіславської, Чапаєвської, Борщівської і Косівської сільських рад. Також було затверджено акт прийому-передачі будівельних матеріалів зі списаного об’єкту фільмобази і гаражів, розташованих по провулку Довженка, 9 в м. Котовську, військовій частині 3066 Північного територіального управління Національної гвардії (ми вже писали про початок та сам процес прийняття будівельних матеріалів). І останнім проектом рішення, що розглянули депутати було питання «Про надання чергової щорічної відпустки та додаткової оплачуваної відпустки голові районної ради Синько В.П.». Таким чином, Володимир Павлович, закриваючі чергову сесію райради, пішов у законну відпустку з 27 липня до 10 вересня.

Таким чином, липнева сесія Котовської райради в гарячу літню пору пройшла теж з дуже «гарячими» дискусіями, в результаті чого депутати прийняли лише 13 рішень з 15-ти. Будемо мати надію, що депутати дійдуть консенсусу у питанні подальшої долі Борщівської школи і нарешті приймуть остаточне рішення в серпні цього року.
Олександр УКРАЇНЕЦЬ
Просмотров: 601 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Август 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz