Пятница, 26.04.2024, 00:12
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2013 » Сентябрь » 30 » Котовськ, територіальна громада.
00:23
Котовськ, територіальна громада.
Що таке територіальна громада Котовська.


Неодноразово всі ми чули про теріторіальну громаду. Більшість з нас доволі часто стикається з цим поняттям,але навіть не намагається зрозуміти повністю його зміст.

Власне на нашому сайті було декілька матеріалів про майно територіальної громади міста Котовська. Але нажаль,вони мало кого зацікавили. Більшість з нас просто не розуміє, що територіальна громада-це ми самі,усі мешканці нашого міста.

Як ми вже зазначили - територіальна громада-це обєднання усіх мешканців населеного пункту,в нашому випадку міста Котовська. І об’єднує в цьому випадку не лише спільне місце проживання,а ще й спільна власність. Нам належить не лише майно, а ще й земля, доходи місцевого бюджету,природні ресурси. І згідно Закону про місцеве самоврядування все це не може бути передано без згоди безпосередньо територіальної громади.

Майже ніхто не згадує про те,що члени територіальної громади мають право вирішувати проблемні питання не лише через органи місцевого самоврядування,а ще й безпосередньо.

Цікаво ще й те,що всі ми можемо проводити незалежні збори представників територіальної громади для вирішення нагальних питань. Але для правомірності проведення зборів необхідна присутність щонайменше 10% населення . Органи місцевого самоврядування повинні враховувати рішення, прийняті на зборах в своїй роботі. Але-нема зборів,нема і рішень.

Тепер про головне - необхідно кожній територіальній громаді під час проведення загальних зборів затвердити статут,обрати Комітет громадських представників. Згідно положень вищевказаного Статуту територіальна громада взаємодіє з органами місцевого самоврядування,контролює їх роботу. Багато з читачів здивуються,але громада міста Одеси затвердила цей статут ще в 2010 році. Чому ж на рівні області це зробили,а в Котовську ніхто й не намагався?

Крім цього влітку на обговорення одеситів була винесена Концепція реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Погодьтеся,що в Котовську ці питання навіть ніхто не порушував,не говорячи вже про громадські слухання на цю тему.

З іншого боку, мешканці нашого міста практично не беруть участі в проведенні громадськіх обговорень,які неодноразово проводилися.Майже ніхто не має бажання особисто приймати участь в вирішенні загальногромадських питань. Членам територіальної громади байдуже,що відбувається.Ми всі просто не розуміємо, що крім обов'язків, ще є права.Якщо громада Котовська не буде використовувати своє право на безпосередню участь у вирішенні суттєвих питань,ніхто нас не буде примушувати це робити.Якщо нам непотрібен Устав громади і її керуючі,ніхто їх не буде затверджувати та обирати.

Закінчуючи матеріал,я хочу додати відеозапис,на якому самі люди намагаються розкрити суть поняття територіальної громади і її значення для кожного з нас.


Дальчук Тетяна.
Просмотров: 676 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz