Пятница, 26.04.2024, 17:56
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2014 » Март » 12 » Дії громадян під час надзвичайних обставин
15:28
Дії громадян під час надзвичайних обставин
Дії громадян під час надзвичайних обставин


Сьогодні інформаційна війна стала чи не найважливішою складовою будь-якого протистояння – бізнесового, політичного чи військового. І зараз наші співгромадяни відчувають це безпосередньо на собі. Не проходить і дня, щоб на телебаченні та Інтернеті не промайнуло декілька матеріалів з кричущими заголовками. Нажаль, у гонитві за увагою глядачів та читачів, журналісти забувають головну заповідь лікарів: «Не нашкодь». А беручи до уваги факт вторгнення військ Російської Федерації на територію України, такі приголомшливі матеріали викликають цілу бурю почуттів у громадян. І, як показують подальші події, майже завжди дарма.
У зв`язку з цим хотілось би нагадати кілька порад нашим співгромадянам про користування інформацією в особливих обставинах.
По-перше, ніколи не беріть на віру ті новини, які мають лише одне джерело. Подія, яка дійсно відбулася, та ще й має державне чи регіональне значення завжди має купу свідків.
По-друге, перевіряйте інформацію на інших телеканалах чи сайтах. Навіть якщо у вас лише три телеканали, ви завжди зможете порівняти думку принаймні трьох журналістів.
По-третє, спробуйте відокремити думку журналістів від самого факту, так би мовити, лірику від фізики. Адже всі новини несуть не стільки повідомлення про подію, скільки ставлення журналістів та експертів до цієї події.
І по-четверте, не піддавайтеся емоціям. Знову ж таки, багато повідомлень ЗМІ несуть більше емоційного навантаження, ніж фактичного.
Ці правила допоможуть не лише зберегти нерви, а й розсудливо дивитися на стан речей, не піддаючись істеричним настроям чи паніці, яка зараз так необхідна багатьом силам у всередині, і ззовні України.
Деякою мірою це торкнулося і Котовська. Декілька тижнів ходили стійкі чутки про те, що в місто приїжджають активісти «Правого Сектору», потім про приїзд вже Антимайдану, т. зв. «тітушок». Остання новина виплила минулого тижня. Йшлося в ній про те, що Котовськ та Котовський район хочуть відокремитись від України та увійти до складу Придністровської Молдавської Республіки. У нас, котовчан, така новина викликала лише сміх та відчуття поганого жарту. Але, нажаль, у місті справді розповсюджуються такі чутки задля дискредитації керівництва Котовської районної ради, Котовської райдержадміністрації та Котовської міської ради. Ясна річ, що це просто чутки. Це підтвердили і голова Котовської райради Володимир Синько, і мер нашого міста Анатолій Іванов. Котовськ та Котовський район завжди будуть у складі України і навіть думка про вихід одного району зі складу держави – це абсурд. Абсурд, який вигаданий для отримання політичних дивідендів та початку громадянського протистояння у Котовському районі. Котовчани, будьте пильними та розумними. Лише витримка та розум не дають зараз нашій державі скотитися до повномасштабної війни.

Віктор Березовський

Просмотров: 491 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Март 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz