Четверг, 18.04.2024, 20:00
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2012 » Август » 13 » Чергова сесія
14:30
Чергова сесія
Чергова сесія Котовської міської ради відбулась 25 липня 2012 року на базі міської гімназії. Головував на пленарному засіданні міський голова А.П. Іванов. В розгляді 15 питань порядку денного взяли участь 24 депутата. За основним питанням порядку денного «Про підсумки роботи закладів освіти міста за навчальний 2011-2012 рік та завдання на новий навчальний рік» доповіла перший заступник міського голови Мазур М.В., співдоповів член постійної комісії міської ради з соціальних питань, охорони здоров’я та освіти, депутат міської ради Курочка М.
Заслухавши та обговоривши доповідь першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Мазур М.В. «Про підсумки роботи закладів освіти міста за навчальний 2011-2012 рік та завдання на новий навчальний рік», міська рада відзначила, що діяльність відділу та закладів освіти була направлена на виконання Національної доктрини розвитку освіти, Указів Президента України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення функціонування та розвитку освіти в Україні», «Про додаткові заходи щодо підвищення якості освіти в Україні», Комплексної програми «Освіта Одещини на 2011-2014 роки», Міської програми розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти на 2011-2014 роки.

Протягом навчального року робота педагогічних колективів дошкільних навчальних закладів міста була направлена на забезпечення якісної та доступної дошкільної освіти, виховання здорової та компетентної особистості, що є головними пріоритетами дошкільної освіти.

У місті функціонує 12 дошкільних навчальних закладів, розрахованих на 1089 місць. У них виховується 1533 дитини, що на 119 дітей більше, ніж у 2011році і становить 84% від загальної кількості дітей дошкільного віку, що на 6% вище, ніж у 2011 році.

Усі дошкільні заклади працюють 10,5 годин, при необхідності функціонують чергові групи у ДНЗ № 3, 4, 10, 13 (з 7.00 до 19.00).

На виконання п.12 витягу з протоколу № 17 засідання Кабінету Міністрів України від 7 березня 2012 року, з метою забезпечення виконання протягом двох років завдання із стовідсоткового охоплення дітей дошкільною освітою планується провести реконструкцію дошкільного закладу № 13, відкрити додаткову групу у дошкільному закладі № 2, організувати у 2012/2013 навчальному році на базі всіх дошкільних навчальних закладів роботу консультативних груп.

Значна увага приділяється дітям, які потребують корекційної роботи. Так, у ДНЗ № 3,8,10,11 функціонує 7 груп (для дітей з порушеннями мови – 6 та зору – 1), в яких виховується 104 дитини. Корекційно-відновлювальну роботу в них здійснюють 5 логопедів, які мають відповідну освіту.

Одним з важливих завдань у роботі дошкільних навчальних закладів є організація повноцінного, безпечного й якісного харчування дітей. З метою задоволення фізіологічних потреб дітей харчоблоки закладів забезпечуються необхідними продуктами харчування.

Вартість харчування складає: 9 грн. за рахунок батьківських внесків, 2 грн. за рахунок місцевого бюджету, всього 11 грн. в день на одну дитину. Безкоштовно харчувалось 9 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 12 дітей – інвалідів та 9 дітей чорнобильців. Щорічно влітку на оздоровлення дітей із місцевого бюджету виділяються додаткові кошти. Так, влітку 2011 року вартість харчування була збільшена на 1 грн., у 2012 році на 2 грн. В оздоровчий період для дошкільників вводиться другий сніданок, яким передбачено вживання соків, фруктів, ягід .

У 2011-2012 навчальному році в місті функціонувало 9 денних і одна вечірня загальноосвітня школа з заочною формою навчання. Шкіл І-ІІІ ступенів – сім, одна школа нового типу - гімназія, одна школа І-ІІ ступенів. Всього в денних загальноосвітніх закладах станом на 01.09.2011 року навчалось 4009 учнів. У вечірній ЗОШ ІІ- ІІІ ступенів – 107 учнів, 21 учень охоплений індивідуальною формою навчання, 4 учні пройшли навчання на базі ЗОШ № 1 екстерном. У школах міста працювало 15 груп подовженого дня, які відвідувало 450 учнів.

Станом на 5.09.2011 року в місті нараховувалось 3 784 дитини віком від 6 до 18 років. Із них 14 – з вадами розумового та (або) фізичного розвитку, 10 – не підлягають навчанню за станом здоров’я.

За підсумками навчального року 382 випускники 9-х класів ЗОШ міста отримали свідоцтво про базову середню освіту, 28 з них – з відзнакою, що на 4,7% більше, ніж у 2010-2011 навчальному році; 269 випускників 11-х класів отримали атестати про здобуття загальної середньої освіти, з яких 22 нагороджені Золотою і 3 - Срібною медалями, що на 9,2% більше, ніж у 2010-2011 навчальному році. Випускники, які показали високий рівень знань і брали активну участь у громадському житті школи та міста, за підсумками навчального року нагороджені Подякою та премією міського голови.

Починаючи з 2009 року, відсоток випускників шкіл міста, які вступили до ВНЗ ІІІ–ІV рівнів акредитації значно збільшився. У 2009 році цей показник становив 62%, в 2010 році до ВНЗ ІІІ–ІV рівнів акредитації вступили 66% випускників. У 2011 році до ВНЗ ІІІ–ІV рівнів акредитації вступили 78% випускників ЗНЗ міста.

Одним із пріоритетних напрямків у системі роботи загальноосвітніх навчальних закладів міста є виявлення, навчання та розвиток обдарованих дітей.

Однією з головних складових роботи з обдарованими учнями є участь у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з базових дисциплін. У 2011-2012 навчальному році в міському етапі взяло участь 831 учень, 50 переможців взяли участь у обласному етапі ,з яких посіли призові місця 6 учнів.

У ЗОШ міста безкоштовно отримали сніданки 350 учнів пільгового контингенту та 1567 учнів 1-4 класів. Середня вартість сніданку на одного учня пільгового контингенту становила 3 грн. в день, сніданку для учнів 1-4 класу – 1 грн. 70 коп.

З метою оздоровлення учнів шкіл на базі 9-ти ЗОШ працювало 9 пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням дітей і 8 таборів праці і відпочинку, в яких відпочивало 1895 учнів.

З метою розвитку та підтримки обдарованих і талановитих дітей, організації їхнього дозвілля в місті працюють 4-и позашкільні навчальні заклади: Станція юних техніків, Станція юних натуралістів, Центр дитячої творчості, Котовська дитячо-юнацька спортивна школа, де в 112 гуртках, спортивних секціях за напрямками: науково-технічний, еколого-натуралістичний, туристсько-краєзнавчий, художньо-естетичний, гуманітарний, спортивний здобуває позашкільну освіту 1659 гуртківців, що становить 43% всіх учнів ЗНЗ міста.

Навчання дітей в гуртках і секціях позашкільних закладів здійснювалось на професійному рівні, про що свідчить результативна участь вихованців позашкільних закладів у міських, обласних та Всеукраїнських заходах.

З метою профілактики правопорушень серед дітей і підлітків до гурткової роботи в ПНЗ залучено 10 учнів шкіл міста «групи ризику».

У закладах освіти міста протягом навчального року працювало 532 працівника на 617 педагогічних ставок. Середнє навантаження на одного працівника становило 1,03 ст. Кадрами навчальні заклади міста забезпечені.

У 2011-2012 навчальному році працювало: 36 міських методичних об’єднань вчителів, 5 авторських семінарів передового педагогічного досвіду, проведено 17 семінарів-практикумів, епізодичних семінарів, 4 засідання школи резерву керівних кадрів, 6 засідань школи молодого вчителя, постійно-діючі семінари для директорів і заступників директорів шкіл.

У 2011-2012 н.р. значна увага приділялась питанням удосконалення фінансово-господарської діяльності закладів освіти. Посилено контроль за цільовим та ефективним витрачанням бюджетних коштів на оплату праці і комунальних послуг, на придбання матеріалів і продуктів харчування, за виконанням кошторису в закладах освіти з урахуванням вимог щодо зміцнення фінансової дисципліни в навчально-виховних закладах освіти.

В усіх закладах освіти проводяться поточні ремонти класів, груп, майстерень, спортивних залів, підсобних приміщень. Завдяки підтримці Народного депутата України Климова Л.М. облаштовано внутрішні туалети в ЗОШ № 2,4,6,8, проведено капітальний ремонт даху в ДНЗ № 8. Проводиться заміна вікон та утеплення приміщень ЗОШ № 9. Планується провести капітальний ремонт в ДНЗ № 5,11,14. За рахунок міського бюджету розвитку проводиться капітальний ремонт в ЗОШ № 6. Закуплено електроплити для ЗОШ № 1,2,4,5 та ДНЗ № 14. Планується закупити холодильники для шкіл та дошкільних закладів.

Котовська міська рада визнала роботу відділу освіти та закладів освіти такою, що відповідає державній політиці в освітній галузі.

Далі за порядком денним депутати ухвалили міську програму “Безбар’єрне місто”, ціль якої полягає в реалізації державної політики соціальної захищеності осіб з обмеженими фізичними можливостями, активізації роботи щодо створення безперешкодного доступу інвалідів до об’єктів соціального, громадського та житлового призначення, створенні безбар’єрного середовища, яке надасть можливість інвалідам брати повноцінну участь у всіх сферах суспільного, культурного життя та допоможе їм працевлаштуватися.

Далі депутати ухвалили проекти рішень, представлені начальником фінансового управління міської ради Музичук О.В.: «Про внесення змін та доповнень до рішення Котовської міської ради від 29.12.2011р. №182-УІ «Про встановлення місцевих податків та зборів»; «Про внесення змін до рішення Котовської міської ради від 29.12.2011 року №180-VІ “Про бюджет м. Котовська на 2012 рік»; «Про надання згоди на обслуговування в Котовській міській лікарні населення Котовського району на 2013 рік»; «Про надання згоди на обслуговування в Котовській міській лікарні населення Красноокнянського району по чотирьох видах медичної допомоги на 2013 рік»; депутати розглянули ряд питань стосовно регулювання земельних відносин, внесли зміни до цільової програми забезпечення діяльності квартальних та будинкових комітетів на 2012 рік; внесли зміни до персонального складу виконавчого комітету.

З усіма прийнятими рішеннями на пленарному засіданні сесії 25 липня 2012 року громада може ознайомитися, звернувшись до Веб-системи доступу до публічної інформації kotovsk-city.org.ua офіційного сайту міста.



Організаційний відділ

міської ради
Категория: Форпост | Просмотров: 628 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 4.0/4
Всего комментариев: 1
1 Оргвідділ міської ради  
0
Шановний адміністраторе. Ви можете цілком дублювати інформації з оф. сайту міста та офіційні інформації розміщені на сайті http://forpost-kotovsk.at.u

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Август 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz