Вторник, 23.04.2024, 13:57
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2012 » Октябрь » 13 » 14 жовтня ми відзначаємо День українського козацтва.
09:36
14 жовтня ми відзначаємо День українського козацтва.

Дорогі браття і сестри!
Шановні браття-козаки!
Дорогі земляки, котовчани!

Приходить світле та радісне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів це свято духовно об’єднувало наш народ, живило його вірою у повсякчасне заступництво Божої Матері за людській рід, за мир і добро на нашій землі.

Історія зберігає багато свідчень того, як вищою волею Пресвята Богородиця боронила наш народ, наше козацьке військо, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом. Саме тому в Україні свято отримало другу назву – Козацька Покрова і відзначається ще й як день українського козацтва.

Це свято поєднує в собі глибинні історичні, національні та духовні корені, є символом української державності. Не випадково воно співпало з Покровою Пречистої Богородиці, яку козаки вважали своєю покровителькою.

Козацька доба стала однією з найяскравіших сторінок української історії. З нею пов’язаний глибокий пласт національної самобутньої культури, яку ми мусимо зберігати та примножувати.

Нехай вже давно минули дні Запорізької Січі, але козацтво існує, як живиться в кожній людини прагнення до вільного та незалежного життя. Врешті решт, козацтво – це стародавній український варіант демократії, це втілення прагнення нашого народу на самовираження та національний суверенітет. У глибині душі кожного українця живе козак: воїн, який нічого не боїться і за рідну землю без роздумів віддасть своє життя.

Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг.

Національно-культурне відродження наших днів великою мірою живиться традиціями славної козацької доби. Саме представникам козацьких громадських об’єднань належить велика роль в утвердженні національної свідомості, подоланні комплексу меншовартості.

В усі часи козацтво йшло в авангарді громадського руху. І сьогодні воно посідає чільне місце в процесі формування в Україні розвинутого громадянського суспільства, є рушієм державотворчих процесів.

Потенціал, який несе в собі українське козацтво, незамінний у патріотичному вихованні громадян у дусі відродження лицарства та любові до України, готовності захищати її територіальну цілісність та незалежність.

Відроджуючи давні козацькі традиції, ми поглиблюємо нашу національну самосвідомість, повертаємося до одвічних християнських цінностей і пишаємося тим, що козацькому роду нема переводу.

Я щиро вітаю всіх, в кому живе дух наших славних попередників – запорожців, всім козакам та їх родинам бажаю щастя, здоров’я, наснаги у відродженні кращих національних традицій, плідної праці на благо народу, задля світової слави України.

Хай Пречиста Богородиця береже нас від чвар і розбрату і дає нам мудрість та терпимість одне до одного заради майбутнього України.



Зі Святом, дорогі мої!



Від імені Міжнародної Асоціації «КОЗАЦТВО»
полковник УК С.А. ЯРОВИЙ


http://kotovsk.ucoz.ua/news/14_zhovtnja_mi_vidznachaemo_den_ukrajinskogo_kozactva/2012-10-12-1409
Просмотров: 623 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Октябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz