Вторник, 23.04.2024, 08:45
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2014 » Март » 13 » З нагоди 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка
15:48
З нагоди 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка
З нагоди 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка


Щовесни, на початку березня в нашій державі вшановують пам'ять Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. У 2014 році відзначається 200 річниця від дня народження поета. В м. Котовську відбулися тематичні, інформаційно – просвітницькі, культурно-мистецькі заходи.

В навчальних закладах міста вже стало традицією відзначати шевченківські дні. З метою популяризації його творчої спадщини, активізації патріотичного виховання, пов'язаного з іменем видатного митця в школах пройшли різноманітні заходи. Насичена програма цього тижня була в усіх навчальних закладах нашого міста. Напередодні 200-річчя з дня народження Великого Кобзаря в центральній бібліотеці зібралися поети м. Котовська, юнаки та дівчата ЗОШ № 9, гімназії та шанувальники творчості духовного батька українського народу. Зустріч розпочалася піснею «Реве та стогне Дніпр широкий», яку підхопили всі присутні. Тепло сприйняли участь у читаннях учнів ЗОШ № 9 Колосович Марини, Кобилянської Карини, Волковської Наталії. Надзвичайно вразила всіх своїм майстерним виконанням творів Шевченка Катерина Левченкова, учениця 7 кл. гімназії, вже досить відома в місті поетеса. А в дитячій бібліотеці відбулось літературно - музичне свято, де присутні ознайомились з життєвим і творчим шляхом поета, з його мистецькою спадщиною. Діти не просто вшанували пам’ять геніального поета, а й відчули його невмируще слово серцем. В залі лунала чарівна музика, а із уст читців звучала лірична поезія Кобзаря.

З 28 лютого по 9 березня в міському Будинку культури відбулася велика виставка робіт майстрів народної творчості міста Котовська. Також організовано та проведено телевізійний проект «Шевченківські читання», який складався з наступних розділів: біографія, творчий шлях, та огляд творів, образотворче мистецтво,музичний концерт з творів великого Кобзаря. В межах заходу запрошені учасники читали відомі вірші та уривки з поем Т.Шевченка,розповідали про нього, як про людину,яка здобула всесвітню повагу не лише, як геніальний поет, талановитий прозаїк, чудовий художник і гравер, а й досконалим поєднанням в собі образу людини-творця, людини-громадянина, людини-борця за справедливість.

Також в м. Котовськ з нагоди ювілею видатного сина українського народу на відзначення 200-річчя від дня народження планувалось відкрити погруддя Т.Г. Шевченко. До роботи були залучені незалежні фахівці, молодь, ветерани, громадські організації. Відповідно до рішення Котовської міської ради від 23.10.2013 р. № 463-УІ джерелом фінансування на будівництво мають бути добровільні внески громадян, громадських організацій,підприємств, установ. Вже розпочато збір коштів на спеціальний рахунок Фонду «Відродження». У зв’язку із складною соціально-політичною ситуацією в країні виготовлення погруддя Т.Г.Шевченко організацією – виконавцем було призупинено, але на даний час роботи поновлені, міська влада та мешканці міста продовжують роботу щодо збору коштів на встановлення погруддя Т.Г.Шевченко.

Тож сьогодні, коли все українське суспільство бореться за свою свободу, бачення Шевченка тепер є баченням нового покоління українців, яких надихає віра в основні права людини, демократичні цінності і суспільство, в якому переважають соціальна справедливість і верховенство закону.

Начальник служби зв’язків з громадськістю та ЗМІ

Марина Майданник
Просмотров: 471 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Март 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz