Пятница, 29.03.2024, 15:40
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2015 » Август » 3 » СВЯТКУВАЛИ ЗАЛІЗНИЧНИКИ
09:46
СВЯТКУВАЛИ ЗАЛІЗНИЧНИКИ
СВЯТКУВАЛИ ЗАЛІЗНИЧНИКИ


30 липня в міському будинку культури пройшли урочистості з нагоди Дня профспілки залізничників і транспортних будівельників України.

Це свято традиційно, вже 12 років поспіль, відзначається в першу неділю серпня, однак, знову ж таки за традицією, офіційні заходи проходять напередодні.

Організатори свята зробили усе можливе, аби залізничники відчули значущість та важливість, як самого свята, так і кожного, хто сьогодні працює в цій галузі. Багато щирих привітань, відзнаки, подарунки, квіти і, звичайно ж, пісні… Саме така атмосфера панувала в глядацькій залі, де зібралась добра частина наших залізничників, аби поринути у святковий настрій та почути заслужено добрі слова на свою адресу.

Перед церемонією нагородження взяли слово керівники залізничної профспілкової організації, аби не тільки привітати зі святом, а й поінформувати про те, що саме робить профспілка залізничників в напрямку захисту своїх членів.

З виступів стало зрозуміло, що Одеська залізниця є лідером на «Укрзалізниці», маючи найкращі показники в різних напрямках, в тому числі й з вантажоперевезень. Нещодавно профспілка домоглася, аби працівники були зайняті повний робочий тиждень. На часі й необхідність підвищення заробітної платні, яка не встигає за галопуючою інфляцією, навіть попри те, що середня зарплатня по Одеській залізниці в червні складала 4950 грн. Головні ж завдання профспілки полягають у недопущенні незаконних звільнень працівників, та у забезпеченні надійного захисту прав та інтересів своїх членів.

Зі словами привітання до залізничників звернувся почесний гість свята, голова Одеської обласної ради Михайло Шмушкович. Навіть сама його присутність на цьому заході вже може свідчити про те, яку важливу роль в економіці області займає Одеська залізниця та її Котовський підрозділ.

Пан Шмушкович нагородив почесними грамотами облради, іменними годинниками та подарунками близько десятка котовчан-залізничників. Серед тих, хто отримав відзнаку облради: Анатолій Лисак - тракторист дистанції захисних лісонасаджень, Антоніна Ситнік – штукатур будівельно – монтажного експлуатаційного управління, Тетяна Кінашева – дефектоскопіст вагонного депо Котовськ, Олексій Баталов – майстер локомотивного депо Котовськ, Катерина Євсеєва – інженер по підготовці кадрів Котовської дистанції колії №3, ін..

Почесні грамоти, подарунки та квіти від міського голови Анатолія Іванова теж отримало близько десятка працівників залізниці за багаторічну плідну працю, високу майстерність і професіоналізм. Серед нагороджених: Валерій Качковський – слюсар - електрик з ремонту електрообладнання локомотивного депо Котовськ, Микола Стога - бригадир вагонного депо Котовськ, Ольга Левицька - приймальниця потягів станції Котовськ, Василь Шершун - бригадир Котовської дистанції захисних лісових насаджень, Оксана Руснак - сестр-господарка хірургічного відділення відділкової лікарні станції Котовськ, Наталія Стратонова - секретар Котовської дистанції колії №3, ін..

Вітаючи залізничників зі святом, міський голова Анатолій Іванов зокрема зазначив: «Біографія нашого міста починалася з будівництва залізниці, і Котовськ по праву називають містом залізничників. Роль залізничних підприємств, організацій, які працюють в Котовську важко переоцінити. Локомотивне, вагонне депо, станція Котовськ, дистанція колії, дистанція сигналізації та зв'язку, енергодільниця та інші підприємства вносять значний внесок в соціально-економічний розвиток міста. Основна частина доходів в місцевий бюджет надходить саме від підприємств залізниці. Тому ваша професія, шановні залізничники, в нашому місті є потрібною і престижною. І місто пишається Вашими досягненнями».

У привітальному слові міський голова також доповів учасникам святкового заходу про те, що вже зроблено і робиться органами місцевого самоврядування в Котовську, аби кожен його мешканець мав змогу жити в охайному, благоустроєному та сповненому добрими перспективами місті.

Залізничників також привітала помічник народного депутата від «Опозиційного блоку» Миколи Скорика, Наталія Власюк. Нагороди отримали голови первинних профспілкових організацій залізничних підприємств міста.

По завершенні офіційної частини залізничники мали змогу насолодитися концертом, підготовленим міським будинком культури.

Наступне свято, яке знову збере всіх, хто має відношення до залізниці, відбудеться 4 листопада. В цю дату в Україні відзначається День працівників залізничного транспорту. Бо, як пише Wikipedia: «Саме 4 листопада 1861 року з Відня через Перемишль до залізничного вокзалу Львова прибув перший поїзд на території сучасної України. Цей день вважається початком історії залізниць в Україні. До незалежності України офіційна історіографія називала першою залізничною лінією ділянку Одеса - Балта, яка була побудована на 5 років пізніше від лінії Перемишль – Львів».

Власна інформація сайту Форпост

В матеріалі використано окремі фотографії,

люб'язно надані редакцією "Котовськіх вістей"
Просмотров: 536 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Август 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz