Четверг, 18.04.2024, 21:25
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2013 » Март » 2 » «Школа волонтерів»
22:45
«Школа волонтерів»
«Школа волонтерів».
Запрошуємо до співпраці!

 
З кожним роком у нашій країні збільшується кількість волонтерів - фізичних осіб, які добровільно здійснюють благодійну, неприбуткову та вмотивовану діяльність, що має суспільно – корисний характер. 
Саме волонтери безоплатно, безкорисливо працюють для того, щоб допомогти тим, хто потребує сторонньої допомоги, роблять все для того, щоб зробити світ добрішим, милосерднішим. 
На сьогоднішній день волонтерський рух набув масового характеру серед молоді у різних сферах суспільного життя. Його особливість полягає в тому, що найбільш чисельною групою волонтерів є учнівська та студентська молодь. 
Участь у волонтерському русі дає можливість молодим людям зробити особистий внесок у розв'язання соціальних проблем, самореалізуватися, самовизначитися, само вдосконалитися та приймати активну участь у житті суспільства. 
Але діяльність молодих волонтерів потребує набуття знань з різних напрямків роботи. 
Тому велику роль у зміцненні статусу волонтерів при центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та формуванні позитивного ставлення до їх діяльності відіграє впровадження системи навчання волонтерів. 
При Котовському міському центрі соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді з 2006 року функціонує спеціалізоване формування « Школа волонтерів» 
Основним завданням Школи є забезпечення теоретичної та практичної підготовки волонтерів до реалізації соціальних програм. 
Відповідно до покладених завдань Школа надає слухачам: 
- знання з психолого – педагогічних, соціально – медичних, правових та інших питань, які необхідні для реалізації соціальних програм; 
- сприяє професійному зростанню та набуттю практичного досвіду; 
- сприяє розвитку лідерських якостей, творчих здібностей, самовираженню та становленню волонтерів як активних членів суспільства. 
Навчання в «Школі волонтерів» здійснюється на безоплатній основі. Заняття проводяться у формі лекцій, бесід, тренінгів, дискусій, обговорень, тощо. 

На 01. 01.2013 р. в місті Котовську мешкає: 
- 118 сімей , які опинилася в складних життєвих обставинах, в них виховується 238 дітей; 
- 136 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Збільшується кількість сімей, які виховують дітей з обмеженими можливостями та інших категорій, яким потрібна стороння допомога та підтримка. Тому участь підготовлених волонтерів у проведенні соціальної роботи в місті є потрібною і необхідною.

На даний час продовжується набір у групу слухачів Школи на 2013 рік. Запрошуємо учнів старших класів загально – освітніх шкіл міста, студентів вищих навчальних закладів та інших небайдужих людей, які мають бажання зробити людей щасливішими до співпраці. 
 

Наша адреса : вул. Заслонова,6 
Телефон : 2-22-01 

Начальник відділу соціальної роботи центру Г.В.  Реньгач 
Директор Центру П.В. Бондаренко 
http://forpost-kotovsk.at.ua/
Просмотров: 712 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Март 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz