Вторник, 23.04.2024, 12:30
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2015 » Март » 17 » Що насправді ділять водоканали в Котовську?
00:13
Що насправді ділять водоканали в Котовську?
Що насправді ділять водоканали в Котовську?


Вже понад півроку в Котовську йде війна між підприємствами, які надають послуги з водопостачання. Усе почалось з різниці тарифів для населення. Справді, ціна води підприємства «Котовськводоканал» з серпня минулого року була майже втричі нижче, ніж за цю послугу нараховувало СМЕУ-2. Але абонентів не задовольнила якість міської води. Вони виходили на протести, щоб отримувати дорожчі, але більш якісні, на їх погляд, послуги.

Жодного дня суперечки не припинялись. Абоненти сварились між собою, водоканали здійснювали перепідключення. Йшла інформаційна війна з обох боків.
Нарешті, начебто, в березні дійшли до порозуміння. Запланували разом з обласним керівництвом розподіл мереж та абонентів. Усі заспокоїлись.
Але через тиждень прес-служба виконкому Котовської міської ради оприлюднила документ, в якому чітко вказано,що ділять не лише абонентів, а й головне – видобуток води «Бірзульська».

Тобто-це прибутковий бізнес, від сторонніх споживачів підприємству СМЕУ-2 щомісяця надходить понад двісті тисяч гривень. Крім цього в 2012 році була встановлена нова лінія для виробництва мінеральної води «Бірзульська». Після цього виробництво сягнуло трьох тисяч пляшок за годину. А тепер порахуймо добовий та щомісячний обсяг виробництва. Сам міський голова Анатолій Іванов тоді був присутній на відкритті нової лінії.

Але проблема в тому, що згідно трудових договорів мінеральною водою мають в першу чергу забезпечити колектив одеської залізниці. Тобто лише залишки підуть на продаж. При передачі видобутку мінеральної води місту - це буде товар, який продаватимуть в магазинах та на оптових базах. А ось про забезпечення залізничників мова вже не йде.
Що буде надалі-невідомо. Як вирівняти тариф для споживачів ніхто не каже. В той же час цех по виробництву мінеральної води - це прибуткове підприємство. Нажаль, громаді нашого міста цех, свердловини та мережі водопостачання передавати ніхто не має бажання. Про це свідчать офіційні документи.

Також на даний час почалась загальна оцінка майна Укрзалізниці, тобто усі цехи, свердловини та мережі водопостачання мають бути переоцінені і їх вартість внесуть до статутного капіталу. Мешканцям нашого міста залишається лише чекати наступних рішень Міністерства інфраструктури та сподіватись на вирівнювання тарифу на водопостачання. Крім цього потрібно зрозуміти, що лінію по видобутку і розливу мінеральної води ніхто безкоштовно не планує передавати.
Тетяна Дальчук.

Просмотров: 688 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Март 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz