Четверг, 18.04.2024, 13:35
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2014 » Апрель » 14 » ПРО ДОСТУП ДО ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ» В ОРГАНАХ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ МІСТА КОТОВСЬКА
19:20
ПРО ДОСТУП ДО ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ» В ОРГАНАХ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ МІСТА КОТОВСЬКА
ПРО ДОСТУП ДО ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ» В ОРГАНАХ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ МІСТА КОТОВСЬКА

8 квітня відбулась «пряма телефонна лінія» з питань реалізації Закону України «Про доступ до публічної інформації» в органах місцевого самоврядування міста Котовська.
Серед питань, які порушувались містянами, більшість стосувалась можливості подати запити на публічну інформацію та гарантій отримання відповідей на них. Також котовчани цікавились тим, де саме можна ознайомитись з проектами рішень органів місцевого самоврядування, адже в місцевих друкованих ЗМІ вони не розміщуються.
Доступ до публічної інформації в нашому місті забезпечується у відповідності до вимог Закону «Про доступ до публічної інформації», Указу Президента України від 05.05.2011 р. №547/2011 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації» та низки розпоряджень міського голови.
Подати запит на публічну інформацію можна, як в письмовому вигляді, так і усно, звернувшись до відділів забезпечення доступу до публічної інформації, або до відділу діловодства та контролю міської ради. Законом передбачено, що запит можна зробити і по телефону, або надіславши його електронною поштою. Затверджено відповідну форму письмового запиту, зразок якої можна отримати у вищевказаних відділах, або роздрукувати з «ВЕБ-системи доступу до публічної інформації» (http://kotovsk-city.org.ua/index.php/forma-podannya-zapitu/114-forma-ta-poryadok-nadannya-informatsinogo-zapitu).
Слід зазначити, що не всі запитувачі добре орієнтуються в тому, що ж таке публічна інформація. Закон визначає, що «публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб"єктами владних повноважень своїх обов"язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб"єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом».
Усі інші питання, які порушуються містянами, і не підпадають під визначення публічної інформації, розглядаються вже у відповідності до Закону України «Про звернення громадян».
Кожен запитувач гарантовано отримує відповідь на свій запит протягом п’яти робочих днів, і лише у разі, якщо «запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, розпорядник інформації може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження».
Наразі існує адміністративна відповідальність за ненадання відповіді на запит, несвоєчасне надання, надання недостовірної інформації на нього. Рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації можуть бути оскаржені до керівника розпорядника, вищого органу або суду.
Відмова у наданні відповідей на запити також регламентується законом. Розпорядник інформації має право відмовити в задоволенні запиту, коли не володіє і не зобов"язаний відповідно до його компетенції, передбаченої законодавством, володіти інформацією, щодо якої зроблено запит, або інформація, що запитується, належить до категорії інформації з обмеженим доступом
Аналізуючи статистику щодо запитів на публічну інформацію варто відзначити, що їх кількість в порівнянні в позаминулим роком скоротилась. Одним з чинників цього є те, що більшість містян знаходять відповіді на свої питання під час користування «ВЕБ-системою доступу до публічної інформації», яка постійно оновлюється і відображає в повному обсязі всю публічну інформацію, що створена та задокументована органами місцевого самоврядування нашого міста. До уваги потенційних запитувачів публічної інформації всі проекти рішень та рішення міської ради і виконкому, розпорядження міського голови, плани та звіти про виконану роботу управліннями та відділами міської ради, комунальними і житловими підприємствами та безліч іншої, не менш важливої інформації.
Матеріали «ВЕБ-системи доступу до публічної інформації» щодня переглядають більше сотні відвідувачів, і їх кількість постійно збільшується. Для зручностей запитувачів публічної інформації окремо існує сторінка, (http://kotovsk-city.org.ua/index.php/rozporyadniki/142-viddil-zabezpechennya-dostupu-do-publichnoji-informatsiji/2639-6-rozporyadniki-publichnoji-informatsiji) де зібрані всі розпорядники з зазначенням адрес, прізвищ керівників, телефонів та електронних скриньок, куди, у разі потреби, можна надіслати запит на публічну інформацію.
Віднедавна забезпечено доступ до «ВЕБ-системи» через смартфон, або телефон шляхом сканування QR – коду. Зчитавши його ваш пристрій відкриє пряме посилання на саму систему, телефон та електронну адресу відділу забезпечення доступу до публічної інформації міської ради. Також код містить посилання на офіційний сайт міста Котовська.
Про найактуальніші матеріали, розміщені на «ВЕБ-системі» можна дізнатися й з телепрограми на Котовському ефірному телебаченні, яка періодично виходить в ефір та презентує свіжі надходження, як то проекти рішень та рішення міської ради і виконкому, розпорядження міського голови, звіти тощо.
Отже, запрошуємо усіх користувачів мережі Інтернет відвідати сторінку «ВЕБ-системи доступу до публічної інформації» (http://kotovsk-city.org.ua/) та знайти там публічну інформацію, яка вас цікавить.

Петро Лютенко
Начальник відділу доступу до публічної інформації міської ради
http://www.kotovsk-city.gov.ua/

Просмотров: 559 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Апрель 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz