Пятница, 29.03.2024, 07:32
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2014 » Март » 20 » ОРГАНІЗАЦІЯ ВІЛЬНОГО ЧАСУ ДІТЕЙ – ТУРБОТА ДОРОСЛИХ
19:18
ОРГАНІЗАЦІЯ ВІЛЬНОГО ЧАСУ ДІТЕЙ – ТУРБОТА ДОРОСЛИХ
ОРГАНІЗАЦІЯ ВІЛЬНОГО ЧАСУ ДІТЕЙ – ТУРБОТА ДОРОСЛИХ



Кожна дитина організовує свій вільний час на власний розсуд, тобто займається, крім навчання, ще й тим, чим їй подобається. Звичайно, часто й батьки намагаються взяти активну участь у виборі хобі дитини. Але дитина має більший вибір, коли живе у місті, зокрема у Котовську, де є вибір як спортивних гуртків та секцій, так і є велика кількість клубів за інтересами, декілька приватних клубів тощо. В сільській ж місцевості з організацією вільного часу набагато складніше. Але досить цікавий вихід знайшли в селі Гидерим, де у школі організували аж цілих три гуртки за інтересами, а значну допомогу у їх створенні надав народний депутат України Леонід Клімов.
В нашому районі не тільки збережено усі навчальні та виховні заклади, а й відкриваються нові. Зокрема в минулому році дитячим садком поповнилась Великофонтанська сільська рада, в цьому році з’явився дитячий садок у селі Дібровка. Звичайно, велика заслуга у цьому народного депутата України Леоніда Клімова, але багато зробила для цього і місцева влада. Крім того, розвивається в Котовському районі і позашкільна освіта. Зокрема, як зазначила Великофонтанський сільський голова Катерина Остапчук, ще влітку 2013 року на зборах батьків та громади села Гидерим, де вирішувалось питання, чи потрібно оптимізувати школу, більшість висловилась не тільки за збереження школи, а й висловила бажання відкрити для дітей гуртки, що вони мали чим займатися у вільний час. На початку осені Катерина Остапчук звернулася до Леоніда Клімова з проханням надати фінансову підтримку в організації гуртків, і вже з 1 жовтняминулого року в школі запрацювали аж три «клуби» за інтересами: спортивний, хореографічний та з основ Інтернету.
Ми побували у Гидеримській школі, та з’ясували, що найпопулярнішим серед учнів школи є хореографічний гурток, куди ходять діти майже з усіх класів, починаючи з першого, а сам гурток працює двічі на тиждень. За словами Ірини Попенко, керівника хореографічного гуртка, на заняттях у дітей формуються музикальні навички, також діти навчаються танцювати як для себе, так і для глядача. Крім того, учнівська молодь навчається вже більше ніж півроку як сучасним танцям, так і національним.
Так само діти різного віку відвідують із задоволенням гурток з основ Інтернету. Ірина Ващенко, керівник цього гуртка, зазначила, що на гурткових заняттях діти мають можливість навчитись пошуковій роботі, учні старших класів знаходять підспір’я у підготовці до ЗНО, а учні молодших класів навчаються азам роботі за комп’ютером. Звичайно, зараз без знань і вмінь роботи за комп’ютером важко взагалі влаштуватися на роботу, тому цей гурток ще знадобиться дітям в в майбутньому після закінчення школи.
Ось так через бажання батьків і дітей, при підтримці місцевої влади і народного депутата України Леоніда Клімова, здійснюються мрії дітей – вони займатися улюбленою справою і мають своє хобі.
Світлана Федорова
Просмотров: 544 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Март 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz