Среда, 24.04.2024, 14:03
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2014 » Январь » 13 » Молодіжно-патріотичний рух села Малий Фонтан.
16:12
Молодіжно-патріотичний рух села Малий Фонтан.
ОПІКА НАД ЛЮДЬМИ ПОХИЛОГО ВІКУ – ТУРБОТА МОЛОДІ


Діти – активна частина соціального простору, суб’єкт життєдіяльності суспільства. Сьогодні вони можуть реально впливати на соціум, світ дорослих. Саме діти ставлять перед дорослими нові й нові завдання, розв’язання яких змінює навколишній світ. Діти – ініціатори змін і за ними – майбутнє. Доброта і чуйність, співпереживання і щиросердність, уміння розділити чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину, розрадити в горі та біді – це крила, на яких тримається людство.
Тому з метою виховання в підростаючого покоління свідомого ставлення до цієї проблеми на базі Малофонтанського НВК в листопаді був створений молодіжний патріотичний рух школярів, мета якого є турбота про людей, що потребують допомоги.
Навчитися людяності допоможуть добрі справи. Сьогодні конкретної допомоги потребують ветерани ВВВ, інваліди та просто літні люди, які вже не мають сили працювати по господарству. З огляду на те, що в селі люди знають один одного, то не виникає труднощів у з’ясуванні, кому необхідна допомога. В селах Малий Фонтан та Миколаївка Перша вирішено було взяти під патронат 22 односельчан. Учні об’єднуються в невеликі групи і надають допомагу одиноким людям похилого віку, які проживають поблизу них, або просто їх відвідують. Кожен з учасників руху займає таку життєву позицію, яка б приносила користь не тільки собі, а й людям.
Цей рух створений для виховання небайдужого ставлення до людей, які потребують допомоги; формує активну життєву позицію, яка проявляється в дієвій допомозі людям похилого віку, ветеранам війни, сиротам, інвалідам; виховує високі моральні якості. Напередодні Нового року та Різдва Христового учасники молодіжного руху відвідали усіх цих людей та привітали зі святами гарними листівками. Всі листівки були придбані завдяки фінансовій допомозі народного депутата України Леоніда Клімова, який взяв під опіку молодіжний рух у Котовському районі.
Добро, милосердя… Ми часто чуємо ці слова і навіть вживаємо їх у мовленні, іноді не відчуваючи всю глибину їх змісту. Милосердна людина не залишається байдужою до чужого горя, вона обов’язково допоможе чи то фізичною допомогою, чи підтримає словом. На безкорисні вчинки, звичайно, здатні не всі, але саме такі вчинки збагачують нашу духовну скарбницю і розцвічують сіру буденність страждальної душі.
Лідер молодіжно-патріотичного руху села Малий Фонтан
Світлана Караман

Просмотров: 630 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Январь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz