Пятница, 29.03.2024, 15:55
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2015 » Май » 3 » Місто Котовськ може об’єднаєтися з Котовським районом.
23:06
Місто Котовськ може об’єднаєтися з Котовським районом.
Місто Котовськ може об’єднаєтися з Котовським районом.


Незабаром депутати Котовської міськради мають розглянути рішення про добровільне об’єднання громади міста з територіальною громадою району. Проект рішення було опубліковано 29 квітня на веб-системі доступу до публічної інформації. Ще 5 лютого 2015 року був прийнятий Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад". Закон регулює відносини, що виникають у процесі добровільного об’єднання територіальних громад сіл, селищ і міст, та визначає порядок об’єднання територіальних громад, форми їх державної підтримки.
Більш детальну інформацію з цього питання нам надав міський голова Анатолій Іванов, який в першу чергу зазначив, що з райрадою досягли домовленостей. Керівництво міста та району були присутні на засіданні в обласної державної адміністрації, де повністю підтримали об’єднання. Представники Котовська та району отримали усі необхідні роз’яснення стосовно процедури реалізації вищевказаного закону. Особисто Котовський міський голова бачить в цьому лише позитивні наслідки для територіальних громад.
Тепер депутати міської ради мають дати свою згоду на об’єднання та доручити міському голові звернутися з пропозицією на об’єднання до голів 18 сільських рад.
Якщо відбудеться злиття громад, будуть створені єдині органи місцевого самоврядування,разом будуть обирати міського голову. Крім цього в кожному селі буде обиратися староста. Ця людина представлятиме інтереси жителів в виконавчих органах.
Слід зазначити, що добровільне об’єднання територіальних громад не призводить до зміни статусу населених пунктів сільської чи міської місцевості.
Після надходження пропозицій мають бути проведені громадські обговорення. Тільки територіальна громада вирішить це питання.
Депутати мають право приймати рішення по результатам обговорень.
Держава здійснює інформаційно-просвітницьку, організаційну, методичну та фінансову підтримку добровільного об’єднання територіальних громад. Також в законі передбачено фінансування на розвиток загальної інфраструктури.
Поки що це лише плани. Але сподіваємось, що наші громади міста та району насправді об’єднаються. Хто від цього виграє-покаже час. Головне-не програти.
Тетяна Дальчук.
Просмотров: 563 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 1.5/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Май 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz