Пятница, 19.04.2024, 20:51
Котовск - Бирзула
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Форма входа
Меню сайта
Категории раздела
Форпост [22]
Интервью [0]
Форпост-Котовск продолжает знакомить читателей с интересными людьми нашего города. С теми людьми, чья жизнь и деятельность определяет лицо города, его экономическую, социальную и культурную жизнь. Форпост-Котовск отрывает и освещает малоизвестные жителям нашего города грани личности, таланты и увлечения широкоизвестных в городе людей.
История города [2]
Поиск
Пополнение счетов
Заработай!
 
Главная » 2015 » Август » 22 » Міська влада ігнорує створення єдиного закладу охорони здоров’я
12:13
Міська влада ігнорує створення єдиного закладу охорони здоров’я
Міська влада ігнорує створення єдиного закладу охорони здоров’я

Понад півроку вирішувалася доля ДЗ «Відділкова лікарня станції Котовськ», і ось нарешті уряд прийняв доленосне рішення – передати цю лікарню у власність Котовської районної територіальної громади (рішення КМУ №799-р від 05.08.2015 р.). Але пристрасті з питання «Що ж буде далі з залізничною лікарнею?» не вщухають. Зокрема, днями відбулося засідання робочої групи по створенню Котовської районної лікарні у складі 14 осіб під головуванням в.о. голови Котовської РДА І.В. Скуділо. Було запрошено також і представників міської влади задля вирішення питання створення єдиного закладу охорони здоров’я для населення міста та району, на яке жоден з них не прийшов (а це аж 5 осіб, зокрема, члени робочої групи і заступник Котовського міського голови В.І. Гоян). Журналісти нашого видання спробували з’ясувати: якою ж буде подальша доля відділкової лікарні, якщо міська влада проігнорувала таке важливе рішення Кабінету Міністрів України (КМУ).
Ще в січні цього року колектив відділкової лікарні ст. Котовськ звернувся до керівництва Котовської районної ради з проханням прийняти лікарню у комунальну власність територіальної громади району. Відповідне рішення прийняла районна рада ще 10 лютого, але факт передачі затягнувся на декілька місяців. По-перше, одразу після районної ради і міська рада приймає відповідне рішення, звичайно, не запитавши думку трудового колективу лікарні. По-друге, як зазначив головний лікар відділкової лікарні С.І. Вовк, його керівництво міста поставило вже перед фактом, що місцева влада бажає прийняти у комунальну власність залізничну лікарню, та й ще скоротивши кількість ставок у лікарні вдесятеро! Звичайно, після цього керівники усіх залізничних підприємств ще раз звернулися до Котовської районної ради про прийняття залізничної лікарні у комунальну власність громади району.
Поки уряд країни вирішував долю державних закладів охорони здоров’я, що обслуговують залізничників (таких, крім Котовської відділкової лікарні, три в Україні), наша залізнична лікарня потерпала від недофінансування. Зокрема, органи влади Любашівського, Балтського, Кодимського та Фрунзівського районів по сьогоднішній день так і не перерахували кошти за обслуговування своїх пацієнтів за 2015 рік (2635 осіб), а це досить значна сума – понад півтора мільйони гривень! Як зазначив С.І. Вовк, через ці проблеми прийшлося дещо оптимізувати персональний склад лікарні, а деяким працівникам перейти на роботу на півставки. Але Сергій Ігнатович не засмучується – за його словами, голова Одеської обласної ради М.В. Шмушкович особисто обіцяв допомогти у вирішенні цього питання, а його радник Т.С. Понепалюк обіцяла проконтролювати виконання зобов’язань з боку влади вищевказаних районів. Але залізнична лікарня після переходу у власність громади Котовського району буде нормально функціонувати у фінансовому плані, адже вона обслуговуватиме понад 27 тисяч мешканців, за що буде отримувати фінансування із районного бюджету більше 15 мільйонів гривень. За словами Сергія Ігнатовича, лікарня зможе за рахунок цих коштів зберегти колектив у повному складі і навіть запросити ще спеціалістів, щоб якісно надави послуги у повному обсязі населенню району. Раніше щороку Котовська районна рада передавала ці кошти Котовській міській лікарні за обслуговування населення району.
Усі крапки над «і» будуть розставлені на позачерговій сесії районної ради, що відбудеться 21 серпня, але відкритими залишаються кілька питань: зокрема, на засіданні робочої групи по створенню Котовської районної лікарні І.В. Скуділо висловила занепокоєння, чи зможе залізнична лікарня надавати населенню району якісні послуги і у повному обсязі. Як пояснив С.І
Вовк, якість послуг навіть покращиться, хоча й так відділкова лікарня ст. Котовськ відома в Одеській області високим рівнем обслуговування населення, а ось щодо повноти послуг – тут є невелика проблема: у залізничній лікарні немає двох відділень – пологового та інфекційного. За словами головного лікаря, породіль району могло б приймати пологове відділення Котовської міської лікарні за окремою домовленістю та, звичайно, оплатою. Так само можна вирішити і питання з відсутністю інфекційного відділення, тому що необхідності у створенні таких відділень у відділковій лікарні наразі немає. А ось центр ПМСД (первинної медико-санітарної допомоги) на базі Котовської районної лікарні, скоріш за все, буде створено.
Таким чином, у Котовському районі таки буде створено районну лікарню, яка якісно і у повному обсязі обслуговуватиме населення, але той факт, що міська влада проігнорувала цей процес дещо засмучує. Скоріше за все, в місті комусь не вигідно створення єдиного лікувального закладу.
Про подальший перебіг подій по створенню районної лікарні ми будемо інформувати наших читачів у наступних номерах «КВ».
Олександр УКРАЇНЕЦЬ
Фото Василя ПЕРЕДЕРКА
Просмотров: 556 | Добавил: Tanechka | Рейтинг: 3.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024
Календарь
«  Август 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Наш магазин
Погода
Котовск
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 133
Конструктор сайтов - uCoz